Glas Service

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ook vandalisme is aan de orde van de dag. Door ons te bellen wordt elke ruitbreuk zo spoedig mogelijk gerepareerd. Vele soorten glas zijn bij ons op voorraad aanwezig. Isolatieglas kan bij spoed na enkele dagen geleverd worden. Bij levertijden op glas brengen wij tijdelijk een noodvoorziening aan zodat uw pand in ieder geval weer (glas)dicht is.

Isolatieglas

Isolatieglas is er in vele soorten, van 'standaard' tot het meest isolerende HR++ glas. Een hogere isolatiewaarde bespaart meer energie, geeft een behaaglijker woonklimaat en verkleint de kans op beslagen ruiten aan de binnenzijde. Combinaties met geluidswerend, zonwerend, gefigureerd en veiligheidsglas zijn allemaal mogelijk. Het door ons geleverde isolatieglas wordt geleverd onder KOMO-keur en geplaatst volgens de huidige NEN- en NPR-normen. U krijgt 10 jaar garantie op het volledig dicht zijn (geen condens of stof in de spouw) van het isolatieglas.

Inbraakwerend glas

In toenemende mate wordt zowel door particulieren als bedrijven en instellingen inbraakwerend glas geplaatst, bijvoorbeeld in toegangsdeuren, portalen, beveiligde bedrijfsruimten en balkondeuren. Veelal een goede aanvulling op andere veiligheidsmaatregelen. Vraagt u ons gerust om vrijblijvende informatie.

Licht- en zonwerend glas

Er zijn diverse methoden om de licht- en zonweringfunctie te integreren in de gevelbeglazing. Bijvoorbeeld door het toepassen van isolatieglas met lamellen in de spouw. Een andere manier is het gebruik van gekleurde ruiten of sterk zonwerende coatings op de beglazing. Alle methoden hebben zo hun voor- en nadelen. Wij geven u graag een op uw wensen en situatie afgestemd advies.

Ventilatieroosters

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Af en toe een raam openzetten is niet voldoende. Even luchten is namelijk niet hetzelfde als ventileren. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Het is de beste manier om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren. Zo krijgt schimmelvorming geen kans en kunnen klachten als gevolg van allergie├źn voorkomen worden. Laat u door ons informeren wat de mogelijkheden zijn van ventilatieroosters.

Kitwerk herstel

Om zo lang mogelijk optimaal profijt te hebben van uw glas moeten de eigenschappen van de ruit in de oorspronkelijke staat worden gehouden. Vooral voor de lichtdoorlatendheid, het doorzicht en de warmte isolatie is het van belang dat de randafdichting van de spouw in goede staat is en blijft. Bij een lekke randafdichting kan namelijk vocht in de spouw komen, waardoor de afdichting van de glasplaten wordt aangetast en er een kans bestaat op condensatie in de spouw. Hierdoor wordt minder licht doorgelaten en vermindert het doorzicht. Daarnaast kan het edelgas (dat mede voor de isolatie zorgt) uit de spouw weglekken. Glas met een coating kan hierdoor vlekken gaan vertonen.